Vedat Milör, Uğur Lokantası’nda

Artık kaybolmakta olan bir türün son temsilcilerinden biri İzmir Çankaya’daki bu lokanta. Gerçek esnaf lokantası… Yemeklerde tereyağı, zeytinyağı, kuyruk yağı kullanıldığı, kara fırın kullanmanın yaygın olduğu, sunulan öğünlerin mevsimine göre değiştiği, her şeyin özenle ve kestirmece olmadan hazırlandığı eski dönemin son temsilcilerinden. Üçüncü kuşak işbaşında burada ama “Vedat Bey, zevkler değişip müşteri böyle istediği için bu şekilde hazırlıyoruz” şeklinde saçma sapan bahaneleri duymadığınız, duyamayacağınız bir ‘kurum’, yani haklı olarak kurumsallaşmış bir esnaf lokantası burası. İzmir’de öğle yemeği için ilk tercihim.

Vedat Milör

Tavsiyeler:

  • Kuzu kokoreç sarma
  • Elbasan tava
  • Kuru fasulye
  • Nohutlu işkembe
  • Gerdan uykuluk
Önceki yazı
Hazer Amani ile #SağlamRota Adil Müftüoğlu’nda
Menü